A MEGFELELŐ SZOBAKERÉKPÁR KIVÁLASZTÁSA

Szeretne otthonában edzeni, szinten tartani fizikai kondícióját, vagy javítani teljesítményét? Válasszon szobakerékpárt, hogy csúcsformában maradjon! Ismerje meg tanácsainkat a megfelelő eszköz kiválasztásához.

 

 

 

A kiválasztás előtt íme a vásárlás mellett szóló érvek!

Egy szobakerékpár mindenki számára elérhető és az egész családnak jó. Szilárd és tartós készülék. Otthon végezheti edzéseit, az időjárástól függetlenül , egész évben! A szobakerékpárral:

 • Ismét megfejelő formába kerülhet: tökéletes eszköz arra, hogy visszanyerje jó fizikai állapotát és javítsa teljesítményét

 • Fogyás: a szobakerékpár segít a kalóriák égetésében. A szabályozott és megfelelő étrenddel alkalmazott kerékpározással karcsúbbá válik teste

 • Megdolgoztatja a szívet: Javítja a szív- és érrendszeri állóképességet

 • Fizikai előkészítés: Az ízületekre nézve veszélytelenül erősítheti izmait

 

Melyik kerékpár, milyen használatra alkalmas?

Mindegyiknek megvan a saját szerepe!  Attól függ, hogy milyen szobakerékpárt kell választania, hogy milyen célra szeretné használni, azaz meg kell felelnie egy vagy több, előre meghatározott célnak. Sportos használat? Hátát ekkor előre kell döntenie, hogy könnyebbé tegye a pedálozást. „Finomabb” edzéssel a fogyásra kitűzött célok eléréséhez? Ekkor használjon „egyenes hát” testhelyzetet kínáló kerékpárt.

 

Rehabilitáció, visszatérés az erősítő edzésekhez

Ha a szobakerékpárt rehabilitációs munkára szánják, inkább az ülés kényelmét kell figyelembe venni, mint a hatékonyságot és a pedálozási teljesítményét. Elsősorban a hátgerinc kényelmére helyezzük a hangsúlyt: olyan kerékpár ajánlott, amely egyenes háttal való testtartást tesz lehetővé. A félig-nyújtott kerékpárral jobban dolgoznak a hátizmok és csökken a hátfájás.

 

Kardió edzés rendszeres használatnál

A hosszabb ideig tartó kardió edzésekhez (30 percnél hosszabb) vegyes testhelyzetet válasszunk, amely kényelmes helyzetet nyújt a hátnak, és a pedálozási teljesítmény kényelmes. A hátának helyzetét rendszeresen változtató használó háta ekkor jó egyensúlyt találhat az állóképesség és kényelem között.

 

Hatékony használat intenzív edzésnél

Ha a használat sportra való felkészítésre és intenzívebb kardió munkára irányul, a pedálozási teljesítmény kulcsfontosságú tényező lesz. A felhasználó testhelyzetét ekkor úgy tervezik, hogy képes legyen a legnagyobb pedálozási teljesítmény kifejtésére, edzési céljával összhangban. A hát ekkor erőteljesebben előre dől.

 

Milyen tulajdonságok milyen előnyökkel járnak?

 

A hatékonyság

 • A gördülékeny hajtás milyen hatása van használat közben?

A kényelmes pedálozás mindenek előtt az egyenletes pedálozást jelenti. Noha a kerék súlya hozzájárul ahhoz, hogy a pedálozás akadálymentes legyen, nem csak ez számít. Azon tényezők közül, amelyek közvetlenül lehetővé teszik a folyamatos pedálozást, fontos megemlítenünk a kerék súlyát, a súly eloszlását a keréken és a váltórendszert... A Domyos váltók speciális kialakítása biztosítja a maximális folyamatosságot pedálozás közben 

A Domyos váltók kialakítása biztosítja a maximális folyamatosságot pedálozás közben. Következésképpen, egy 3,5 kg-os kerék sokkal kényelmesebb pedálozást tesz lehetővé, mint egy 6 kg-os kerék. Ha kipróbálja a kerékpárt, kiválaszthatja a pedálozási kényelmet, amellyel tartósan pedálozhat !

 

 • Ellenállás: mechanikus vagy motoros?

Az ellenállás az egyik fő választási szempont a szobakerékpárnál. Az ellenállással meghatározható az erőkifejtés és jobb stabilitást tesz lehetővé.

A Domyos kerékpárokat főként mágneses szabályozással látják el, amely súrlódás nélküli és halk fékezést eredményez. A pedálozás nehézsége közvetlenül a kerékpár konzolján állítható.  Ennek a rendszernek köszönhetően több nehézségi fokozat áll rendelkezésére, különböző sportos programokhoz vagy útvonalakhoz férhet hozzá, ahol az egyes erőkifejtésnek megfelelő nehézségi fokozatok automatikusan változnak. A programot attól függően választhatja ki, hogy mi a célja: kalóriákat szeretne égetni, erőkifejtésre felkészülni stb..

A másik állítási rendszer a mechanikus, amely a VM 190-en található, egyszerűen használható: A korong forgatásával a felhasználó egy kábelt működtet, amely a lendkerékhez közelít egy mágnest. Az ellenállás így nagyobb lesz, tehát „nehezebb” a pedálozás. 

 

A konzol

A kerékpárokon egy konzol található, amely az edzéshez kapcsolódó alapinformációkat szolgáltat: sebesség, megtett távolság, edzésidő, elégetett kalória átlagos mennyisége.

Elsősorban a mérőműszerekre és a különböző ajánlott programokra figyeljen, amelyekkel értékelheti a teljesítményét és a haladását, valamint a különböző kompatibilitásokra (coaching vagy MP3). Egyes modellek mutatják a szívritmust is, és legnagyobb pontossággal mérő szívritmusmérő öv tartozik hozzájuk.

A konzol kijelzőjének megfelelő minőségűnek és méretűnek kell lennie, figyeljen az adatok leolvasására (a kijelző mérete, háttérvilágítás).

 

A kényelmes edzés

Ne feledje ellenőrizni a szobakerékpár kényelmi elemeit.

 

 • A nyereg és a kormány

Inkább magasságban és mélységében állítható ülést és kormányt válasszon. Fontos tudni, hogy a nyeregmagasságot úgy kell beállítani, hogy a lábszár enyhén behajlítva legyen, a pedál legalsó helyzeténél.

A Domyos termékek 1,55 m és 1,95 m magasságú felhasználóknak készülnek. Egyes nyergek mélysége állítható. Egyes kerékpároknál lehetőség van a kormány magasságának, sőt dőlésének állítására is. A Domyos VM 510 kerékpárt pedig úgy tervezték, hogy beállítása intuitív és mindig egyenes a hát, testmagasságtól függetlenül.

 

 • A lábtartók vagy pedálpántok

A jobb izommunkát szolgálják. A hozzáférés tekintetében, ha a kerékpár váza nyitott, könnyebb rá a felülés (főként mozgáskorlátozottság esetén).

 

 • A felhasználó maximális testsúlya

Ellenőrizze a megengedett összsúlyt a felhasználó súlyához képest.  Az összes Domyos termék maximum 130 kg-os testsúlyra készül.

 

 • A stabilitás

Ne feledje el ellenőrizni, hogy rendelkezik-e a szobakerékpár stabilizátor rendszerrel, amely a talaj felületétől függetlenül stabil edzést tesz lehetővé.

 

 • Könnyű felülés

Ellenőrizze azt is, hogy a szobakerékpár váza eléggé nyitott-e ahhoz, hogy ne legyen szüksége átvetni a lábát ahhoz, hogy felüljön rá. Ez a tanács főként a rehabilitációra vagy az időskorú személyekre vonatkozik.

 

 • Áthelyezési rendszer 

Célszerűek a görgőkkel ellátott kerékpárok: a Domyos szobakerékpárokon vannak görgők, tehát könnyen mozgatni tudja a kerékpárt, hogy lakásában optimálisan tárolja.

 

AZ OLDAL TETEJERE