HOGYAN FEJLESSZE IZMAIT MÁSKÉPP?

Tudta, hogy az izomfejlesztéshez nem kell feltétlenül nehéz súlyzót emelgetnie? Ismerjen meg néhány egyszerű és hatékony, jóval kisebb súlyokat alkalmazó technikát, amellyel kiegészítheti izomerősítő edzését!

 

Izomerősítés gumiszalaggal: milyen előnyei vannak?

Talán hallott már a gumiszalagos izomerősítésről, de lehet, hogy még nem próbálta. Pedig nagyon hatékonynak bizonyul a hagyományos izomfejlesztés kiegészítéseként. Kezdetben gyógytornához használták, de aztán egyre elterjedtebb lett a technika, és ma már szinte megkerülhetetlen izomerősítő módszer. Mivel a fitnesz gumiszalag ellenállással dolgoztatja az izmokat, növeli azok gyorsaságát és erejét, amelyek mind elengedhetetlenek a fizikai teljesítmény javításához. Használhatja a gumiszalagot bemelegítéshez vagy izomfejlesztő edzéshez kiegészítéseként, kisebb súlyzóval végzett gyakorlatok helyett. Megdolgoztathatja például nagyobb súlyokkal a felsőtest izmait (tricepsz, mell-, váll-, hátizmok) vagy a farizmokat egyik nap, és másnap rádolgozhat az adott területre 3-4 gyakorlatsorozatot végezve gumiszalaggal.

 

Melyik fitnesz gumiszalagot kell használni?

Megkülönböztetünk használat szerint többfajta gumiszalagot, amelyek hasonló eredményt ígérnek: a legegyszerűbbek színes szalagok, mint pl. az Elastiband, de van, amelyik gumikötél, pl. a Resistance Tube. Mindegyik használata egyszerű, növelhető az ellenállásuk, ahogy húzza őket (mindegyik más-más intenzitást kínál). Egyes modelleknél, pl. az expander típusúaknál, változtatható a gumikötelek száma, és így nehezíthető a gyakorlat.

 

Milyen gyakorlatok végezhetők gumiszalaggal?

Hogy gyorsan tudja növelni teljesítményét a gumiszalagos izomerősítéssel, tekintse meg ingyenes edzővideóinkat az Elastiband, a Resistance Tube és az Expander használatáról.

 

 

 

Majd meglátja, milyen sokoldalúan használható a gumiszalag vagy gumikötél, amelyekkel fejlesztheti mind izomerejét, mind teljesítményét, mind gyorsaságát. Minden szempontból kiváló technika, amely osztatlan népszerűségnek örvend mint kiegészítő izomerősítő. És Ön, kipróbálta már?

TORNATEREM/PILATES

A Domyos Elastiband-del hatékonyan erősítheti izmait. Erősítse mélyrehatóan hasizmait, bicepszét, vállizmait, mellizmait, fenék- és combizmait. A Domyos videógyakorlatokat is ajánl, amit a Domyos sportklub edzőinek segítségével és magyarázataival készítettek el, hogy még jobban tudja használni ezt a kiegészítőt. Fedezze fel a Domyos videógyakorlatait, hogy megfelelően használja az Elastiband-et.

AZ OLDAL TETEJERE