5 TIPP A SPICC-CIPŐK KARBANTARTÁSÁHOZ

Egy klasszikus táncosnak gyakran kell kicserélnie a spicc-cipőjét. A ragasztó ugyanis felpuhul, a cipő pedig veszít merevségéből. Ez sérüléseket okozhat, mert a lábat nem tartja megfelelően. Minden táncosnak vannak tippjei arra, hogyan ápolja a spicc-cipőket. Hogy minél tovább megtarthassa spicc-cipőit anélkül, hogy túlságosan tönkremennének, kövesse a Domyos tanácsait: erősítse meg a spicc-cipőket, szárítsa meg őket, tegye be a hűtőszekrénybe, használjon zacskókat, tisztítsa őket óvatosan.

 

1. tipp: megerősítem a spicc-cipőm

A spicc-cipő kopásának megelőzése érdekében erősítse meg a hegyét, azaz a cipő felületét. Tegyen a spicc-cipő hegyére egy vékony réteg színtelen körömlakkot, hogy megerősítse. Ne feledje a kolofánt, hogy ne csússzon!

 

2. tipp: megszárítom a spicc-cipőket

Egy táncóra alatt lábai beleizzadnak a spicc-cipőbe. Az ott lévő nedvesség fokozatosan tönkreteszi a spicc-cipőt. Ennek orvoslására szárítsa ki a cipőket minden óra után. Válasszon ki egy száraz helyet, de ne a radiátorra tegye őket! Használjon felváltva két pár cipőt, ha van rá lehetősége.

 

3. tipp: hűtőszekrénybe teszem a spicc-cipőket

Ha spicc-cipői túlságosan felpuhulnak, tegye őket be a hűtőszekrénybe… sokkal erősebbek lesznek, mikor kiveszi őket! A hideg jótékony hatással van a spicc-cipőkre, így hosszabb ideig használhatja őket. Ezzel szemben a meleg nagyon rossz a spicc-cipőkre: felpuhítja a talpat és a boxot.

 

4. tipp: zacskókat szerzek be

A könnyen felhúzható zacskókkal úgy dolgozhat a lépésein, hogy nem teszi tönkre a balettcipőket. Praktikus felszerelés, hogy a színpadra tiszta spicc-cipőkkel léphessünk.

 

5. tipp: tisztítom a spicc-cipőket

A spicc-cipők tisztításához és a látható foltok eltávolításához használjon nedves rongyot, és finoman dörzsölje őket. Ne feledje rendszeresen impregnálni a spicc-cipőt, hogy elkerülje a szennyeződésüket.

Advice

Egyszerű és hatékony trükkök, melyek segítségévelgyorsan fejlődhet tánctudása! Ismerje meg tanácsainkat, fejlessze technikáját és érezze jól magát a bőrében!

AZ OLDAL TETEJERE